Случката се разиграла във вторник следобед

Шофьорът, предизвикал автомеле във Варна, е с отнета преди дни книжка. Той имал множество неплатени глоби и затова бил лишен от право да управлява. При инцидента мъжът блъсна пешеходка и 7 автомобила, преди да бъде задържан от полицията.

Шофьор помете коли и блъсна пешеходка (ВИДЕО+СНИМКИ)

36-годишният водач от Добричко, причинил инцидента във Варна в момента се намира в токсикологията на Военномедицинска академия. Оказва се, че той е истински рецидивист на пътя. Има 30 нарушения, сред които шофиране с превишена скорост, без книжка и на автомобил, спрян от движение.

За пръв път шофьорът губи книжката си през 2012 г. заради изчерпване на контролните точки. През 2016 година си я връща. Дотогава, обаче, не спира да кара. Хванат е общо 4 пъти. На 1 юни книжката му отново е взета. Заради неплатени глоби. Но той се качва отново зад волана.

„Видях колата да излиза от улицата. Изведнъж чух удар. Пострадалата жена беше точно до моята кола. Удари я няколко пъти. Шофьорът не знаеше къде се намира, беше неадекватен. Съпротивляваше се и на полицаите”, разказа Ивайло Михов, който става свидетел на инцидента. По неговия автомобил също са нанесени щети.

 

 

Свидетели се опитват да спрат водача, но той продължава и по пътя си помита още няколко коли. Няколко полицейски екипа го задържат, след като се блъска в стълб. 

„Пешеходката е 59-годишна, изписана е от МБАЛ „Св. Анна” с контузии на таза. Към мястото са насочени екипи на полицията. Водачът е оказал съпротива при задържането му. Отказал е да бъде тестван за алкохол и наркотици”, каза главен испектор Петко Камбуров - началник сектор „Пътна полиция” - Варна.

„Като по-тежки негови престъпления мога да изтъкна, че шест пъти е управлявал автомобил с превишена скорост. Няколко пъти е залавян да кара кола, спряна от движение. В момента мъжът е задържан, намира се под охрана в токсикологията, тъй като му е поставена диагноза алкохолно и наркотично натравяне”, обясни още Камбуров. 

 

 

По-късно от прокуратурата разпространиха подробна информация за инцидента. Според нея, бащата на Радослав подал сигнал в дежурната на полицията  във Варна. Той обяснил, че синът му, който страда от биполярно разстройство, се е качил на семейната кола и е отпътувал за Варна. Заявил също, че сутринта 36-годишният мъж е имал конфликт с жена си. По време на разправията Радослав казал, че мафията го търси, за да го убие и че само във Варна може да се спаси.

След него с друг автомобил от добричкото село, където живее Радослав, потеглил и баща му. Във Варна в малките улички колата на Радослав била изгубена от погледа на бащата, който го следвал.

Също по обясненията на бащата синът му страда от психическо заболяване и приема силни медикаменти. Диагнозата на Радослав му е поставена още на 19 години. От 18 до 29 май тази година 36-годишният мъж е бил на лечение в добричката психиатрична клиника.

Към момента резултатите от назначената съдебнохимична експертиза не са готови. Пробата за алкохол е отрицателна, а за наркотици резултатите ще са готови следващата седмица. Назначената съдебнопсихиатрична експертиза ще даде отговор на въпроса дали Радослав е наказателно отговорен. Ако е, Районната прокуратура във Варна ще поиска от съда да бъде задържан под стража. Ако мъжът се окаже невменяем, ще бъде внесено искане в съда за настаняването му за лечение в психиатрична клиника.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Деян Герговски

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.