Трима от тях са откарани за преглед в болница

Афганистанци са заловени в хладилното ремарке на товарен автомобил на паркинг в близост до Видин, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Видин.

На 2 юни в 23.45 ч. на тел.112 постъпил сигнал от служител на паркинга на крайпътен комплекс в близост до областния град за това, че полски шофьор чул тропане в хладилното ремарке на управлявания от него товарен автомобил. На място веднага пристигнали екипи на полицията.

Темата на NOVA: Бежанците в условия на пандемия

Униформените констатирали, че пломбата на превозното средство е счупена. В хладилното ремарке били открити сандъци с дини, а между тях деветима чужденци – седем мъже, жена и момче, които заявили, че са от Афганистан. Няколко души споделили, че не се чувстват добре от престоя в хладилното ремарке. На трима била оказана медицинска помощ в МБАЛ „Св.Петка“. Няма опасност за живота им.

Ще бъдат ли затворени мигрантските центрове в София?

Групата е съпроводена до районното управление. Мъжете и жената са задържани за срок до 24 часа за установяване на самоличността им, а на 16-годишното момче е предоставена полицейска закрила за 48 часа. Оперативна група е извършила оглед на товарната композиция. Случаят е докладван в прокуратурата.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.