Инфекциозното отделение на ямболската болница също затваря заради положителни проби

Затварят инфекциозното отделение на болницата в Ямбол за две седмици. Причината - нови случаи на заразени медици. В същото време в болницата в Сливен продължава изследването на всички пациенти заради 8-те положителни проби.

22 души медицински персонал и 6 лекари работят в отделението по гастроентерология,  в болницата в Сливен, от където са и заразените.

НОВО ОГНИЩЕ НА COVID-19: Затвориха отделение в болница в Сливен заради заразени медици

„Моето мнение е, че най-добре да се затвори болницата за два три дни, да се извърши дезинфекцията, да се извършат тестове на работещи там и да отвори отново врати”, смята кметът на града Стефан Радев.

Дезинфекция в болницата е започнала още в сряда.

„Състоянието на болните е добро. Мисля, че в рамките на няколко дни ще бъдат изписани, тъй като нямат клинични симптоми. Само една от медицинските сестри има малко по-висока температура” обясни управителят и собственик на болницата д-р Пенко Пенков. Той увери, че в болницата се прилагат всички мерки на безопасност, наложени от РЗИ.

 

„Приемът на пациенти е спрян. Той ще бъде възобновен, след като всички заразени бъдат изписани и болницата се дезинфекцира”, обясни Пенков.

Според него най-вероятно пациент е заразил медиците в отделението. От болницата имат и друга версия, но ще я съобщят, едва след като бъде направен съвместен анализ с РЗИ. Предстои тестване на целия персонал на сливенската болница, в града продължават прилагането и на познатите противоепедимични мерки.

Заразените с коронавирус у нас са 2585

Добрата новина от Сливен е, че детската градина, която беше затворена заради съмнение за коронавирус, отново е отворила врати, тъй като там няма положителна проба.

Заради положителни проби на медицински персонал под 14-дневна карантина излиза и Инфекциозното отделение на ямболската болница, потвърдиха за NOVA от ръководството й. Зараразени с COVID-19 са две сестри и санитарка. Пациенти се пренасочват в други отделения и в частната болница на града, а в отделението се извършва пълна дезинфекция. Ще бъде тестван целият персонал на ямболската болница.

Репортер: Георги Манев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.