Ще искам обаче голяма прозрачност, заяви депутатът от БСП

„По същество подкрепяме да има държавни компании. Голямото съмнение е как ще бъде организирана, публичният ресурс как ще се изхарчи. Аз лично ще подкрепя да има такава компания, но ще искам голяма прозрачност”. Това заяви в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” депутатът от БСП Дора Янкова.  

Що се отнася до икономическите мерки, които правителството предприе заради коронавируса, Янкова смята, че те са „частично спасителни, но не за всички”.

„Констатирах например, че в моя избирателен район към 20 май само 4 банки имаха достъп до този ресурс за безлихвените кредити, сега са 12” обясни Янкова. Според нея средствата достигат до хората, но бавно.

„Всяко загубено време е пропуснати ползи за икономиката. Искаше ми се публично вече да работи щаба за икономическите мерки, да няма забава”, смята още Дора Янкова.

Тя коментира и случващото се в БСП.

„Ако нямаше карантината, трябваше да сме приключили преките избори и конгреса. Имаме около 3 месеца спиране на кампанията. Реално ще бъдем 10 месеца в отчетно изборна кампания. Нормално е в партията да има по-остри спорове”, заяви Дора Янкова. „Имаме отчитане на 4-годишен мандат на ръководството на партия. За първи път ще има пряк избор на председател. На 26 септември ще проведем прекия избор за председател”, припомни тя. Според Дора Янкова острите дискусии показват, че партията е жива.

По думите й състоянието на партията откъм субсидиране на държавата „не е толкова добро”.

„Привърженик съм на тези субсидии, но като че ли ръководствата станахме по-лениви откъм акумулиране на финансов ресурс на онази членска маса, която е съпричастна в общото политическо семейство. Когато тя участва с акции, с кампании, с дарения, тя тогава участва в правенето на политика”, допълни Янкова.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си