Производствената линия е в Стара Загора

Увеличават се заразените в огнищата на коронавирус. През изминалото денонощие са регистрирани десетки положителни проби, а най-много са новите случаи в Стара Загора.

В най-голямото предприятие за птиче месо 23 - ма служители се оказаха с COVID-19. Новозаразените в Доспат са 13, а в Нова Загора случаите са вече 11. Междувременно започна и масово тестване в шуменското село Изгрев, което от тази вечер ще е под 14-дневна карантина. Работата в предприятието в Стара Загора продължава при строги мерки за дезинфекция и контрол. Там дезинфекцията се извършва по време на технологичните почивки.

17 жители на шуменското село Изгрев са дали положителна проба за коронавирус.Там започна и масово тестване, което ще обхване около 300 души.  От тази вечер КПП-та ще контролират движението от и към селото.

 Има притеснението и сред жителите на околните села. „Работници, които примерно излизат от село Изгрев, виждаме, че другите им колеги се отнасят с притеснение към тях. Направихме един списък, които днеска да ги тестваме и хората спокойно да си ходят на работа”, коментира кметът на община Венец Нехрибан Ахмедова.

Рекорден брой новозаразени с коронавирус за 24 часа у нас

Тестван беше и персонала на болницата в Нова Загора. Там 8 души дадоха положителна проба за коронавирус, сред тях и двама медици. „Снощи разговарях с лекаря, който е там. Той е един от доайените на медицината”, каза кметът на града Николай Грозев.

Лечебното заведение възобнови приема на пациенти, а в зада се ограничи разпространението на вируса, В Квартал „6-ти” в града, от където са повечето от заразените полиция следи да не се струпват много хора на едно място. „Искаме да не налагаме някакви строги кардинални мерки. Сега смятаме, че  не е необходимо да подхождаме строго. Хората свикнаха с тези мерки, откликват на призивите, които отправяме към тях”, допълни Грозев.

Сред 13-те новозаразени в Доспат има три деца. Всички те са контактни лица на работещите в цеха за играчки в града.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК