Кална маса от близките ниви е покрила част от асфалтираните улици

Наводнение в Хитрино. Кална вълна заля къщи и дворове снощи. На места водата по улиците е била над половин метър. От кметството твърдят, че няма проблем с отводняването, но дъждът е бил толкова обилен, че не е имало как канализацията да го поеме.

Пороят започва да се излива над Хитрино минути след 4 следобед в сряда. Водата се събира в близките ниви и повлича кал към селото. Къщата на Хамди Хамид е една от най- тежко пострадалите от наводнението.

Наводнени са и домове, и дворове. „Дворът целия беше пълен с вода”, разказа Хамид.

Гаражът и първият етаж на къщата на Петрана Костадинова също са били под вода.

Калната вълна е преминала през голяма част от селото. Според зам.-кмета на Хитрино Ахмед Ахмед, проблем с отводняването на улиците няма. „Има придошла вода от полетата, откъдето са донесли пръст. Това от части е затлачило тези дъждоприемни шахти. Като цяло те функционират. По улиците е имало 60 сантиметра вода, не мисля, че дори и в градовете имат такава инфраструктура, която да поеме такава вода”, обясни той.

В Хитрино все още се извършвят много инфраструктурни ремонти след ЖП инцидента. Селото, което все още се възстановява от взрива преди 3 години, сега ще се бори и със щетите от пороя.

Репортер: Деян Герговски

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.