Мисля, че ще намерим правилния път, подчерта депутатът от ВМРО

„Търсим пътища за запазване целостта на голямата коалиция. Те минават единствено през изпълнение на ангажиментите, които сме поели един към друг”. Това каза депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

ГЕРБ и Патриотите изясняват отношенията си на извънреден коалиционен съвет

„Водим поредица от разговори с МВР за доброволните отряди. Предоставили сме наши текстове. Ще се срещнем и с колегите от парламента. Смятам, че до седмица ще имаме яснота каква е политическата и експертна позиция по този въпрос, за да се вземе вярното решение”, добави той.

Според Веселинов от МВР никога не са били „за” въвеждането на доброволни отряди. Той е на мнение, че в малките населени места те са необходими заради завишените нива на престъпност.

„Ние не сме обвинявали ДПС, че се съобразяват с ГЕРБ. Аз заявих, че ако ГЕРБ искат да управляват с ДПС, ние сме готови да отстъпим. Към момента дават знаци, че искат да управляват с „Обединени патриоти” и търсим общите теми. Мисля, че ще намерим правилния път, но в края на краищата това е динамичен процес”, заяви Веселинов.

Каракачанов: Постъпката на коалиционните ни партньори е некоректна

Той коментира и появилите се в публичното пространство записи и снимки, за които се твърди, че са на премиера Борисов.

„Тази компроматна война води до загуба на авторитет на политиците и до демотивация сред хората да гласуват. От това губи политиката, както и легитимността на властта. Всички, които ползват компромати, трябва да са наясно, че страдат институциите. Този начин на политическа борба е отвратителен, защото влошава шанса за национално единение и постигане на национални идеи”, смята Веселинов.

Според ВМРО НСО трябвало да бъде част от МВР. От партията никога не са подкрепяли тезата да са отделна институция, подчерта Веселинов. Той е на мнение, че 9 месеца преди изборите не е подходящо да се обсъжда подобен казус.

Искрен Веселинов: Наблюдаваме поредната компроматна атака срещу ГЕРБ и нейния лидер

„Явно трябва да разделяме образа на президент и президент зад граница. В България той говори основно като опозиционен политик. Явно това е неговият начин да упражнява политиката си. Президентът има много важна задача – да осигури разговора между институциите и политическите партии. В това отношение смятам, че Румен Радев е длъжник на българите. Позиционирайки се в опозиция, не може да върши тази работа. Ние нямаме намерение да се фокусираме върху критика срещу президента, защото ще влезем в общия хор на тези, които рушат институциите", коментира още Веселинов.

Целия разговор гледайте във видеото.