Те пристигнаха с полет от Амстердам

Първият самолет с организирани туристи за лято 2020 кацна на летище Бургас. Туристите дойдоха с полет от Амстердам.

Дългоочакваните летовници ще почиват в „Слънчев бряг", а полетът сложи началото на чартърната програма по Южното Черноморие.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Те бяха посрещнати при изключителни мерки за сигурност от своите представители на туроператорската фирма, както и министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Радваме се на това,че те възстановяват програмата си с първи полет след пандемията за България”, каза туроператорът Любомир Пенковски.

До края на сезона най-големият туроператор за Бенелюкс е планирал около 10 500 седалки, с полети до България, два пъти по-малко от миналото лято.

„Четири пъти седмично ще летят. Надяваме се и с тези 35 евро субсидия, която гласувахме да успеем да разширим и полетната програма. Към момента тя вече е разширена до 5 октомври”, каза Ангелкова.

По Южното Черноморие пристигнаха първите туристи (ВИДЕО)

Туристите идвали у нас за ваканция без никакво притеснение, уверяват от туроператорската им фирма.

Потвърждават го и самите летовници, които са избрали българското море.  „Всички сме с маски на устата, това ни предпазва. Няма нищо притеснително”, каза една от пътничките.

В хотелите, в които първите чуждестранни гости бяха настанени, са изпълнили всички предписания за безопасност, разпоредени от здравния министър.

„Отделили сме стая, ако има заразен. Имахме обучение за ситуацията”, каза Борис Димов, пом.-управител хотел.

Ограничителни мерки ще има в ресторанта, край басейна и в общите помещения на комплекса.

Репортер: Цеца Алексова

НАЧАЛОТО НА СЕЗОНА: В Албена посрещнаха първите български туристи (ВИДЕО)