Нинова е позволила да излезе записът от „Позитано”, каза още зам.-председателят на партията

„Искам да поставим друга основа на политическия живот. Надявам се компроматите да не бъдат водещи в следващите кампании”. Това заяви в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините” зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

Той коментира видеото, пуснато в интернет, на което се вижда разправия между него и  Евгений Белий – политически организатор в „Организационния отдел” на партията.

 „Погнусен съм! Този запис, за да излезе, разрешение е дала г-жа Нинова”, каза Добрев. И поясни: „Цялата видеосистема се управлява от председателя на партията. Отговорникът по административните въпроси е на нейно лично подчинение”.

„Мръсната игра винаги носи негативи на този, който я прилага”, коментира още зам.-председателят на БСП.

БСП ще си избира нов лидер на 12 септември

Добрев, чието име се спряга за кандидат за лидер на БСП, заяви, че не приема този стил на управление на партията и този случай няма да промени намеренията му.

За Евгений Белий, Добрев заяви, че това е човек, който Нинова бързо развила в йерархията. „Четири години не съм му чул гласа, вчера беше с точни и ясни указания”, заяви Добрев.

Самият той пък нямал провалено организационно мероприятие. „Желанието на някои хора да използват членската маса на БСП за лична употреба няма да допусна”, каза Добрев.

Той обясни, че в БСП предстоят още 150 конференции, които трябва да се проведат до 12 август. След това започва вътрешнопартийната кампания за избор на председател.  

Според него е важно на преден план да излязат лица, на които обществото има доверие. „Няма да вляза аз в компроматна война. Винаги съм казвал: „Долу ръцете от компроматите”. Те ни играят лоша шега и винаги в 90-тата минута губим и парламентарните избори, и останалите”, заяви Добрев.