На всички ни се иска да бъдем по-подготвени за предизвикателствата на живота

На всички ни се иска да бъдем по-подготвени за предизвикателствата на живота и да научим уроците от тях навреме, за да се предпазим от неприятности. Но неписана истина е, че много от нас научават тези уроци твърде късно и най-често с разбиване на стени със собствената си глава. Порталът на МТВ Ливан обръща внимание на това кои са уроците, които човек научава много по-късно, отколкото трябва в живота си, пише БГНЕС.

1. Възприемане на реалността

Начинът, по който интерпретираме и разбираме света, пряко влияе на вашите убеждения и начина, по който живеем живота си. Възприятието създава толкова предубеждения, колкото и разбиране за нещата. То създава толкова страх, колкото и любопитство.
Искате ли вашата реалност да е тясна или разширена? Дали блаженството, което невежеството предоставя, ще бъде достатъчно или имате нужда от повече?
Истината е, че повечето хора искат повече. Дори и да е на подсъзнателно ниво. От люлката до гроба нашето общество подчертава важността на образованието. Ученето и откривателството е това, което ни движи.

Най-важното е да разберете, че е добре да грешите. Грешките водят до израстване.

2. Всичко е нетрайно

Вашите добри времена са временни, а лошите – също са временни. Затова, когато сте добре, наслаждавайте се на момента и бъдете благодарни за това. И когато сте долу, знайте, че ще преминете през това. Знайте, че това не е краят и че е просто лепенка върху раната. Животът е пълен с обрати, възходи, падения и изненади.

Забравяме, че смисълът е пътуването, а не дестинацията. Във всичко има урок.

3. Смисълът на съществуването

„Ако сте депресирани, живеете в миналото. Ако сте разтревожени, вие живеете в бъдещето. Ако сте в мир, живеете в настоящето”- Лао Дзъ.
Често ние сме склонни да се притесняваме за това, което предстои или зацикляме върху нещо, което вече се е случило. Въпреки че е изключително важно да сте загрижени и да обмисляте бъдещето си, внимавайте да не го попречите на настоящето си. Моментите се превръщат в спомени. Насладете се на момента, докато го имате.

Обикновено отнема цял живот, за да може човек да осъзнае: притесненията са непродуктивни.

Да живееш в миналото е също толкова непродуктивно. Определено има ползи от възможността да разсъждаваш върху себе си и върху миналото си. Въпреки това, балансът да можеш да отделиш време за размисъл и да дадеш приоритет на бъдещето си, докато прекарваш по-голямата част от деня си в настоящето, е много ценен, това е въпрос на жизнена промяна.

4. Правете това което обичате, обичайте това което правите

Работата е значително голям аспект от живота ви, на който посвещавате себе си. Ако не сте щастливи в работата си, това нещастие ще проникне в други аспекти на живота ви.

Най-важното: Инвестирайте в себе си.

Това важи и за вашия личен живот. Какви навици и от кави хобита искате да се откажете? Кои от тях искате да развиете? Важно е да сте наясно с типа хора и дейности, с които искате да сте заобиколени.

Вие сте единственият човек, който може да си наложи да живее всеки ден, правейки това, което обича.

5. Да бъдеш щастлив изисква работа

Най-щастливите хора са тези, които работят най-много върху себе си. Да бъдеш щастлив е въпрос на много работа. Също въпрос на много работа - ако не и повече – е да бъдете нещастни. Затова изберете разумно. Да бъдеш щастлив означава, че в един момент си решил да поемеш контрол над живота си. Това означава, че си решил да не си жертва и да върнеш енергията обратно в себе си.

Твоят живот е серия от развития и личностно израстване. Едно от най-лошите неща, които можете да направите, е да сравнявате себе си с други хора. Лесно е да се увлечем от завистта и да искаме това, което имат другите хора, особено с начина, по който общуваме в социалните медии. Трябва да запомните, че хората са склонни да показват само най-добрата част от живота си в тези платформи. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.