Вижте къде и как се променя движението

На 4 юли започва рехабилитация на нов участък от бул. „България“. Строителните екипи ще работят в участъка от бул. „Тодор Каблешков“ до бул. „Гоце Делчев“ в посока център. Движението ще се извършва двупосочно в срещуположното пътно платно /посока „Бояна”/, което е обновено тази пролет.

В рамките на рехабилитацията ще се извърши цялостно фрезоване, поставяне на метална мрежа с цел здравина, полагане на два пласта асфалтова настилка. На трите пешеходни подлези в участъка ще се изпълни хидроизолация. Ще се обновят тротоарите и ще се направи велоалея, съобщиха от Столичната община.

Фандъкова: Ремонтът на бул. „България“ е последният ключов ремонт на булевард в столицата

Временната организация на движение е от 4 до 25 юли. За същия период автобусите от линии №64 и № 304 ще се движат също в това пътно платно на бул. „България“.

Ще се изместят някои от спирките на градския транспорт - спирка с код 0308 „Бул. Гоце Делчев“ за автобусни линии № 64 и 304 на бул. „България“ се измества преди бул. „Гоце Делчев“ непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището и спирка с код 2213 „Ул. Тодор Каблешков“ за автобусни линии №64 и №304 на бул. „България“ ще се измести назад преди ул. „Тодор Каблешков“ непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището.

Продължава рехабилитацията на участъка на бул. „България“ между Околовръстен път и кв. „Бояна”, където се полага асфалтова настилка.

Пускат движението по ремонтираните 5 виадукта на АМ „Тракия“

На 5 юли, неделя, ще започне и ремонт на ул. „Тодорини Кукли“ в участъка между от ул. „Александър Екзарх“ и ул. „Витиня“. До 5 август 2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на ул. „Тодорини кукли" в участъка от ул. „Александър Екзарх“ до ул. „Витиня", като движението се извършва двупосочно в северното пътно платно в същия участък. Ще се извърши обновяване на пътното платно и на тротоарите.

За същия период от време се изместват автобусните спирки по маршрута на автобусна линия № 120 /с код 2216 „Ул. Тодорини кукли”/, /с код 1612 „Стадион Г. Аспарухов” и с код 1869 „Ул. Витиня“/ в северното пътно платно на ул. „Тодорини кукли" в участъка от ул. „Александър Екзарх“ до ул. „Витиня“ успоредно на съществуващото им положение в обособени за целта места.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си