В социалните мрежи бе организирано "масово ходене на охраняем плаж"

Масово ходене на охраняем плаж се провежда в парк „Росенец” в събота. Лидерът на „Да, България” Христо Иванов каза в ефира на „Събуди се”, че демонстрацията е организирана спонтанно в социалните мрежи и за нея има издадени всички разрешителни от общината. Въпреки това, участниците в масовото ходене на охраняем плаж не се допускат до брега от изградения полицейски кордон.

В ранните часове на деня обаче към мястото започнаха да се стичат и симпатизанти на ДПС. Там е и лидерът на партията Мустафа Карадайъ, който отказа коментар.

„Искам да призова хората, които ще решат да дойдат тук, да се въздържат от провокации”, каза Христо Иванов. И подчерта, че демонстрацията има за цел само да подкрепи каузата за свободно плажуване и достъп до морския бряг. 

А някои от демонстрантите опитаха да стигнат до плажа по море - с джет. 

 

 

Официално демонстрацията започна в 11 ч. и трябва да приключи към 14 ч.

 

 

„Ние нямаме нищо против ДПС. Но това, което се случва, е показно завладяване на държавата”, заяви в ефира на NOVA природозащитникът Васо Гюров.

 

 

След като протестиращите не бяха допуснати до брега, те решиха да сформират втори кордон пред вече изградения полицейски.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Репортер: Цеца Алексова; Илияна Шишкова