Тя е поставена на входа на жилищната кооперация, в която тримата са живели като съседи

Oткриват плоча в памет на Стоянка Мутафова, Нейчо Попов и Георги Калоянчев. Тя е поставена на входа на жилищната кооперация, в която тримата живеят като съседи до последните си дни.

Основателите на Сатиричния театър Стоянка Мутафова, нейният съпруг Нейчо Попов и Георги Калоянчев, се оказват неразделни освен на сцената, решават да живеят заедно на софийската улица "Люботрън" в квартал "Лозенец". Плочата беше открита от кмета на София Йорданка Фандъкова, като поставянето й стана възможно благодарение на Общината и частни дарители от квартала.

„Тя не спря през целия си живот да говори за Нейчо Попов и да го мисли. Рано го загуби - не му изневери, не се ожени”, казва Мария Грубешлиева – Муки.

С Нейчо Попов Мутафова се срещат в Народния театър, но любовта им пламва, когато двамата влизат в трупата на новосъздадения Сатиричен театър. Техен най-близък приятел е Георги Калоянчев.

“Стоянка и Калоянчев имаха много силна връзка, независимо от двата доста силни характери, много пъти, когато чичо Нейчо беше жив, той ту при единия, ту при другия и ги сдобряваше”, допълва Муки.

Небесния театър събра тримата верни приятели.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.