Това заяви гръцкият здравен министър Василис Кикиляс в интервю

Не можем да преминем към втора карантина, имаме план Б, например местна карантина, тестове за повече туристи или задължителни тестове. Това каза здравеният министър Василис Кикиляс в интервю за гръцката телевизия "Антена", цитирано от БГНЕС.

ОТ ДНЕС: Влизаме в Гърция само с отрицателен тест за COVID-19

„Всички държави и тези, които бяха в много по-лошо положение от нас, които не обърнаха внимание или предприеха грешни мерки, сега постепенно премахват мерките. Имаме втори план, план Б, за местните карантини, за допълнителни корекции, евентуално за PCR тестове за повечето туристи или пък тестването да стане задължително. Това са неща, които преглеждаме всеки ден с експертната комисия, даваща препоръки на правителството. Трябва да се научим да живеем с вируса", каза Кикиляс.

Гърция връща строгите мерки другата седмица?

Той подчерта, че зависи от всички дали ще има увеличение на случаите, което може да бъде контролирано или втора вълна, като добави, че „това е въпрос на отговорност на държавните органи, но и индивидуална отговорност и на туристите, и на гражданите“.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си