Възможно е гръцките власти да обявят нови ограничения, ако има ръст на заразените

Гръцките власти са готови да наложат отново ограниченията на обществеността и пътуванията през следващата седмица. Те предупреждават, че насоките за безопасност от коронавируса често се игнорират, пише електронното издание на вестник Kathimerini, цитирано от "Фокус".

МВнР: Тестването за COVID-19 на "Промахон" не е задължително, а на избирателен принцип

Говорителят на правителството  Стелиос Пецас  заяви, че властите са „решени да защитят мнозинството от несериозното малцинство“ и добави, че вероятно властите ще обявят нови ограничения, ако е необходимо, още в понеделник.

Коронавирус на Тасос и в Пангео, сред заразените вероятно има и българи

Гърция, която наложи строги мерки за блокиране, запази ниски нивата на заразяване. Но случаите започнаха да се увеличават след отмяната на ограниченията и възобновяването на международни пътувания през последните седмици. Пецас заяви, че правителството е фокусирано върху нарастващия брой случаи в близките, балканските страни и туристите, пътували до Гърция през сухопътната граница с България – от  единствения  пропускателен пункт, който е отворен за несъществени пътувания.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.