Починалите за последното денонощие са близо 1000

Пореден печален рекорд в Съединените щати. Регистриран беше най-големият брой заразени с COVID-19 за денонощие от началото на епидемията. Новите случаи са 75 хиляди, а починалите за последните 24 часа близо хиляда.

Предишният рекорден брой беше регистриран ден по-рано. Заради ръста на заразените повече от половината от общо 50-те щати наложиха задължително носене на предпазни маски на обществените места. През последните седмици най-сериозно се увеличават случаите в южната и западната част на страната.

267 са новите случаи на COVID-19 у нас

„Помислихме, че сме достигнали платото, но сега изкачваме много стръмна планина с темпове, които плашат всички нас”, коментира Уилям Хейзълтайн, професор от Харвард.

„Продължаваме да сме в опасно положение. Уверявам ви, напълно реално е. Смъртоносно е. И положението става по-лошо, а не по-добро”, каза Тейт Рийвс, губернатор на Мисисипи.

Затвориха отделение на ловешката болница заради пациент с коронавирус

„Всичко, което е необходимо е хората да носят маска. Ако всички носят маски, няма да въвеждаме карантина”, допълни Грег Абът, губернатор на Тексас.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.