Това заяви на брифинг заместник-директорът на СДВР комисар Антон Златанов

Вчерашните протести са минали без нарушения на обществения ред. Това заяви на брифинг заместник-директорът на СДВР комисар Антон Златанов.

"Нашето послание към организаторите и протестиращите е да запазят протеста мирен. Необходимите послания могат да бъдат отправяни, но това трябва да бъде съобразено със закона. Нека се скандира, нека има и плакати, но всичко трябва да остане в рамките на закона". Това заяви комисар Златанов относно призивите на протестиращите.

 

 

Златанов обясни, че полицията не се вълнува от политическите пристрастия, а нейна работа е да запази обществения ред.

"Границата между гражданско неподчинение и нарушаването на закона е много тънка. Гражданите, дошли на протест, не трябва да се поддават на призиви за нарушаването на реда и закона", добави той.

"Нека има протестиращи, но институциите трябва да работят. МВР е деполитизирана структура и следва да запазим реда", каза още Златанов и добави, че организаторите трябва да подават заявления за протестите и шествията си в Столичната община.

Зам.-директорът на столичната полиция съобщи още, че по време на 10-я протест е задържано лице с газов пистолет, което е незаконно. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.