Това се случи минути преди депутатите да гласуват петия вот на недоверие

Протестиращи блокираха за кратко движението по булевард "Цар Освободител" пред Народното събрание. Това се случи около 11.00 часа, минути преди депутатите да гласуват петия вот на недоверие срещу кабинета "Борисов" 3. 

Демонстрацията започна още към 9.00 ч. и протича мирно. Полицейското присъствие в района е засилено. Има два кордона от униформени, които разделят протестиращите от сградата на парламента. Исканията на протестиращите остават непроменени - оставка на кабинета и главния прокурор.

Те реагираха с възгласи "Оставка" след новината за неуспешния вот на недоверие. 

„Крайно време у нас да стане както преди, когато сме били освободени. От 9 години живея в чужбина. Принудена съм да живея там, защото тук не мога да намеря работа, без да търся връзки. Това правителство трябва да си ходи”, коментира една от участничките в протеста.

„Трябва да има почтени хора в това управление,които да не се замесени в скандали. Смятам, че трябва да има избори електронно”, каза Гергана Спасова.

 

Очаква се по-късно днес пред парламента да пристигнат хората, които излизат за 13-и пореден ден на антиправителствени протести. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.