Това научи NOVA

Арестуваният за хулиганство Петър Кърджилов е отказал да го тестват за дрога и алкохол, научи NOVA.

Той бе отведен в Първо районно управление на СДВР, където е задържан. Там беше задържана и 73-годишна жена, която дясната ръка на Иванчева нападна и заля с вода на "Орлов мост". Тя е била разпитана и след това освободена.

Конфликт при блокадата на „Орлов мост” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Облечен с жълта жилетка, бившият пиар на Иванчева крещеше на пенсионерката "Марш оттук!", когато тя му отвърна с бастуна си в опит да се защити.

Кърджилов се опита да привлече вниманието с крясъци, че го отвеждат и че го боли, след като му поставиха белезниците.

Зам.-шефът на охранителната полиция обаче комисар Тони Тодоров обясни, че арестът му е проведен по всички правила, а белезниците са сложени заради агресивното му поведение. Комисар Тодоров заяви, че ще се изясни имало ли е провокация.

Светослав Трайков, който участва в акцията по спирането на метрото и е един от организаторите на протеста заяви, че жената е провокатор и е била пратена от ГЕРБ.

„Тридесетина минути, след като се случи случката, всички т.нар „остриета” на ГЕРБ пуснаха в социалните мрежи тяхната теория – че ние, протестиращите, бием баби. Първо, жената не е баба, а е на около 40 години. Второ, ние не бием баби. Това беше със сигурност провокатор, който цели да направи проблем и скандал”, каза той.

От ГЕРБ заявиха, че жената не е член на партията.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си