Полицията проверява как точно е пострадала

Полицията разследва инцидент, при който е пострадала бившият премиер в служебно правителство Ренета Инджова. Това стана ясно на брифинг на СДВР.

По информация на полицията Инджова е била блъсната в гръб, в следствие на което е паднала на земята. Инцидентът се е случил в блока, в който живее Инджова в столичния квартал „Хаджи Димитър“.

Тя е потърсила лекарска помощ в „Пирогов“, където е установено, че е със счупена китка и без опасност за живота.

При прегледа в „Пирогов“ Инджова е казала, че е паднала и така е наранила китката си, съобщиха на брифинг от болницата.

„Вчера бях на работа, към 10:00 ч. в кабинета ми дойде Ренета Инджова. Разпитахме я какво се е случило, тя съобщи, че е паднала и е контузила лявата си ръка и крайник при падане. След това обясни, че е била блъсната от някого. Попитах изрично какво е станало, защото имаме дежурен полицай, който при такива инциденти бива уведомен задължително, но г-жа Инджова съобщи, че е паднала", заяви д-р Владислав Шопов, цитиран от БГНЕС.

„След това изпратихме Инджова за рентген. Тя самата съобщи, че не помни как е паднала. Наложи се да я насочим и към 111 кабинет (спешен кабинет по неврохирургия в болницата - бел. ред. ). След рентгенографията се установи счупване на ръката на Инджова, насрочена е да дойде в понеделник за операция. Наместихме ръката под анестезия и се потвърди, че счупването налага оперативна намеса. Операция ще й бъде извършена в понеделник", допълни д-р Шопов.

По думите му Инджова е дошла в болницата с жена-придружител.

Образувано е досъдебно производство. Според данните на МВР Инджова е откарана в „Пирогов” с таксиметров автомобил, придружена от двама души - М.Р и Е.Ш. При прегледа се е оплакала от болка в китката на лявата ръка и болка в областта на левия глезен. При снемане на анамнеза в лекарския кабинет заявява, че е паднала на улицата, където си е наранила ръката, след това е добавила, че е блъсната, съобщават още от МВР. 

При контролен въпрос, че ако е жертва на престъпление, трябва да се уведоми дежурния полицай в „Пирогов“, Ренета Инджова е заявила, че е паднала на стълбището, което е отразено и в амбулаторния лист. След проведени прегледи и направени рентгенови снимки е установено счупване в областта на лява гривнена става, като е поставена гипсова шина. За болката в глезена е установено, че няма счупване и е препоръчано студени компреси и обезболяване. Инджова си е тръгнала от болницата.

На 1 август около в 18:15 часа в 05 РУ- СДВР е подаден сигнал от друго лице, че Ренета Инджова е претърпяла инцидент, при който си е счупила китката на лявата ръка. От видеозаписите, установени до момента в района на местопроизшествието, не е установено лице с подаденото описание. Не са установени свидетели на случая. Работата продължава.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си