Той намества капака върху шахтата след всяко преминаване на автомобили

Напълно абсурдна ситуация със система за охрана на дълбока близо четири метра шахта. В столичния кв. ”Младост” 2 доброволец, седнал във фотьойл, дава дежурства, за да я охранява от разсеяни шофьори.

"ПЪЛЕН АБСУРД": Опасен мост с изгнили греди - единственият път до квартал в Своге

Старият капак на шахтата отлежава на дъното й, а за да спасят положението, ентусиасти взели капак от друга шахта. Той обаче се оказал неподходящ. За да няма инциденти, доброволец, въоръжен с лост, намества капака след всяко преминаване на автомобили. Мъжете слагат и гуми върху шахтата, за да предупредят шофьорите. Недоброжелатели обаче ги събарят или ги изместват.

"ПЪЛЕН АБСУРД": Шофьор получи глоба от град, в който никога не е бил

Ситуацията се повтаря всяка сутрин в продължение на месеци. В началото на юли Ивайло Танчев подава многократно сигнали до „Софийска вода”. Те обаче заявяват, че шахтата е частна. Подавани са сигнали и към полицията, но без успех. На 23 юли Танчев се обръща и към Столична община, но отново без успех.

"ПЪЛЕН АБСУРД": Шофьор остана месеци без книжка, въпреки че плати глобите си

„В петък спираме да се занимаваме с тази дупка. Настройваме камерата да гледа към дупката, за да заснеме всички, паднали в нея. Ако решат да съдят общината, ще им предоставим запис. Общинските служители заявиха, че ще вземат сигнала ми под внимание след месец. Нищо повече не можем да направим”, обясни Ивайло Танчев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си