Има ли задкулисни договорки сред протестиращите?

„Останах с впечатлението, че Христо Иванов знае какво искаше да му каже Ламбовски и това е причината той не желае да проведе този разговор. Задавам въпросите към него относно случката на „Орлов мост”, защото смятам, че е важно да знаем посланията на хората, които желаят да управляват България. Цялата тази ситуация ми се стори странна и мисля, че трябва да бъде разяснена”. Това каза в ефира на „Здравей, България” един от участниците в протестите – Кирил Радев.

ПРИ ЖИВО ВКЛЮЧВАНЕ: Името на Маджо се появи в разговор с Христо Иванов

Той добави, че е получил отговор в социалната мрежа, но не го приема за задоволителен. „В рамките на следващия ден имаше две интервюта на Христо Иванов, които се разминаваха по съдържание”, казва Радев.

„В живото си предаване Христо Иванов два пъти обещава, че след излъчването ще говори с Ламбовски, а след това казва, че такова нещо не се е случило. Не виждам, защо не го е направил, след като не се притеснява от такъв разговор и още повече, че е обещал”, добави Кирил Радев.

 

 

Александра Стеркова от младежката организация на „Да, България” смята, че това са обикновените рискове на живите връзки. „Всякакви хора могат да дойдат и да кажат каквото си пожелаят. Ние нямаме никакво притеснение по повод случилото се. Наблюдава се една целенасочена атака срещу Христо, но ние сме подготвени”, казва тя.

Христо Иванов не знаел кой е говорил с Маджо

Кирил Радев заяви, че не иска да бъде краен в нито една посока на разговора. „Предлагам всеки един, който се интересува от ситуацията, да я изгледа детайлно. Освен вербалното поведение на участниците, можем да анализираме и жестовете им”, предложи той.

„Желанието ми е и да мога да отразявам протеста. Правя това с камера и микрофон, като се старая да разговарям с различни протестиращи. Бях на събитието на ГЕРБ като репортер. Там получих множество удари, като е образувано и производство", допълни Радев.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.