Служителите в офиси би трябвало да обърнат внимание на освежителите за въздух, които също помагат в борбата със заболяването

Редовното проветряване на помещенията е най-простият и ефективен начин да се избегне заразяване с коронавирус, смятат учените. Проф. Шели Милър обясни пред изданието „Conversation” как е правилно да се прави това и на какво трябва да се обърне специално внимание.

116 заразени и 12 починали с COVID-19 у нас за денонощие

"Оптималното време за проветряване на помещението зависи от неговия размер и броя на хората в него. Въздухът трябва да се „обновява” най-малко шест пъти на час”, смята тя, цитирани от БГНЕС.

Служителите в офиси би трябвало да обърнат внимание на освежителите за въздух, които също помагат в борбата със заболяването. Ефективността им зависи от филтъра, вида на стаята и броя на хората в нея.

Путин: Регистрирахме първата ваксина срещу COVID-19, вече е поставена и на дъщеря ми

Професорът обръща внимание на факта, че в САЩ много помещения не отговарят на изискванията за проветряване и препоръча да се провери нивото на въглероден диоксид в тях. За да се избегне заразяване с коронавирус, концентрацията на въглероден диоксид трябва да бъде по-ниска от 600 ppm. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си