Тя е създала група в социалната мрежа, в която разказва за крадените вещи

Стопанката на котарак, посветил битието си на престъпна дейност - среднощни кражби на обувки, създаде страница във Facebook в опит да поправи стореното от питомеца си, пише БТА.

Би Джей Рос от Алтуна, Пенсилвания, е създала група в социалната мрежа в началото на месеца, за да "изобличи" криминалната практика на едрия си черно-бял котарак Джордан - да шета по нощите, да краде съседски обувки и да се завръща у дома с необичайната си плячка. В резултат на престъпните деяния стопанката вече разполага със "завидна колекция".

Коя е първата котка инфлуенсър в Instagram? (ВИДЕО)

Би Джей Рос обаче се надява, че чрез страницата в социалната мрежа ще успее да "събере обувките със съответните им крака". В групата, кръстена "Джордан", жената публикува снимки на задигнатите обувки, с надеждата съседите й да си ги разпознаят и потърсят. Откакто групата съществува, близо 3000 души са се присъединили към нея, за да са в течение със среднощните кражби на косматия престъпник. "Миналата година той ми е носил мъртва мишка, живи и умрели змии, празни опаковки от чипс, гумени ръкавици. Тази година в задния двор на къщата ми започнаха да се появяват обувки. Първоначално не им обръщах внимание и ги изхвърлях. Това обаче продължи месеци наред и майка ми предложи да ги пазя обувките и да се опитам да открия собствениците им", разказва Би Джей Рос.

Британската „министерска котка“ Гладстон ще работи от вкъщи (СНИМКИ)

Тя обяснява, че е снабдила Джордан с проследяващо устройство, за да документира среднощните му похождения от къща на къща на лов за оставени без надзор джапанки, обувки и маратонки. "Тридесет и седем обувки по-късно все още нямах идея откъде ги влачи и реших да създам групата. Благодаря, че ни следвате", пише Рос.

Стопанката е монтирала и охранителна камера в задния двор в опит да проследи как Джордан се измъква от дома и по-късно се завръща с поредната обувка в уста. "Получавам много съобщения от цялата страна, че на фона на всичко лошо в света, Джордан носи радост на хората със своята забавна престъпна дейност и ги кара да се усмихват", допълва стопанката. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.