Мъжът е подал молба за напускане

Служител на спортeн комплекс в Бургас е ударил 10-годишно момче, твърдят бащата на детето и секретарка на клуба по водна топка. Случаят е от 5 август. Актът на насилие е извършен след тренировка по плуване.

Защо 3-годишно дете беше бито и снимано от майка си?

Петър Петров е бил ударен, докато е бил в асансьора, казва бащата. Първа за случката разбира секретарката на клуба по водна топка София Калинкова. „Вечерта на 5 август бях извикана от група деца, които ми казаха, че Петьо е бил ударен. Аз се втурнах в басейна. Забелязах момчето, свито до асансьора и плачещо. Опитах се да го успокоя и да разбера какво се е случило. От децата разбрах, че служителят по поддръжката го е ударил. Потърсих въпросния мъж и той ме посрещна с думите: „Аз само го пернах зад врата”. И започна да се оправдава. Аз му казах, че няма право да пипа децата и да ги заплашва”, обясни Калинкова в ефира на „Здравей, България”.

Пореден случай на насилие над дете в ясла

Тя е информирала за случилото се треньорите и родителите на момчето.

„Нямаше как да изляза от работа и много се притесних. Когато се прибрах, той плачеше, не можеше да се успокои. Цяла вечер не е спал”, обясни Юлия Качакова.

Според треньора Светозар Владков Петър Петров не е предизвикал служителя. А той вече е подал молба за напускане.

Повече подробности по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.