В последните седмици той е подавал три сигнала за посегателства в полицията

Mистерия в Дупница. 15-ти ден 43-годишният Янек Миланов е в неизвестност. За последно той е бил видян да се качва в автомобила на известния в Дупница бивш охранител на Братя Галеви Васил Капланов, с когото са имали конфликт. Оттогава следа от Миланов няма, а близките призовават за повече активност на полицията и прокуратурата в разследването на случая.

23.00 часа на 31 юли. Янек Миланов е пред блока си заедно с приятели. Телефонът му звъни, той оставя ключовете от автомобила си на масата в градинката и казва, че ще се върне след 15 минути. После се качва в автомобила на Капланов, с когото имат конфликт от няколко месеца. Колата тръгва в неизвестна посока и оттогава никой не е виждал Янек. „Качва се в автомобила на Васил Капланов, по-известен като Каплата, и оттогава никой нито е чувал за него, нито го е виждал. Има го заснето на камерите, но дали е насилствено, не знам. Всички са наясно каква слава има Капланов, с какво се занимава, какво прави, какво е неговото минало. Много хора знаят и за конфликта му с Миланов. Пак апелирам да се направи каквото е необходимо и да намерим Янек”, каза пред NOVA Марио Миланов, брат на изчезналия.

В седмиците преди да изчезне, Янек три пъти е подавал сигнали в полицията за посегателства. Два пъти някой увреждал автомобила му, а веднъж към апартамента му полетял камък, който се забил в санировката. Имало и стрелба с въздушна пушка. Според Марио Миланов в случая очевидно става въпрос за тежко престъпление срещу неговия брат. 

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за отвличане. От държавното обвинение уверяват, че се извършват спешни процесуално-следствени действия. А Васил Капланов е на свобода, но опитите на екипа на NOVA да го открие останаха без успех. Изчезналият Янек живее във Франция, а в Дупница се връщал за почивката си през лятото.

„Казват, че работят, аз вярвам на полицията. В подобни случаи знаете, че всяка минута е ценна. Затова искам да апелирам, да се обърна към главния прокурор, към министъра на вътрешните работи, да направим каквото е необходимо и да намерим брат ми, защото в момента това е най-важното”, каза още Миланов.

Янек Миланов е обявен за общодържавно издирване на 1 август. Полицията моли гражданите, които имат информация за него, да се обадят в районното управление или на 112.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.