Вчера блокади имаше и на ключови пътни артерии в страната

Нови блокади и шествия в 37-ия ден на протести срещу правителството. Недоволство имаше в София, големите градове на страната, както и на ключови места от пътната мрежа. Стигна се и до нова блокада пред Румънското посолство в столицата.

Въпреки новите решения на премиера, в 37-ата вечер на недоволство протестиращите заявиха старите искания. За втора поредна вечер шествието на недоволстващите се насочи към булевард „Ситняково”, за да блокира движението. При Румънското посолство настъпи транспортен хаос.

Около 23:30 вечерта, протестиращите вдигнаха блокадата от булеварда, но не отстъпиха от исканията си.

Блокадите на „Орлов мост", площад „Независимост" и кръстовището пред Софийския университет остават.

По-рано през деня, блокади имаше и на ключови пътни артерии в страната. За час и половина беше затворено движението и в двете платна на Прохода на републиката до Гурково. Образуваха се километрични колони от ТИР-ове и леки автомобили.

Във Варна Аспаруховият мост беше блокиран в двете посоки. В морската столица, в продължение на час и половина автомобили бяха пропускани през блокадата на интервали така, че се образуваха километрични опашки.

Репротери: Ева Костова, Мариана Торманова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.