Той присъства на гала вечеря

Европейският комисар по търговията, ирландецът Фил Хоган, се извини за участието си в гала вечеря, с което наруши ограничения, свързани с коронавируса. Този скандал породи призиви за оставката на Хоган, предаде БТА.

"Държа да поднеса най-искрените и безрезервните ми извинения за това, че съм присъствал на вечеря на парламентарния голф клуб в сряда вечерта", заяви Хоган. "Признавам, че моите действия са наранили ирландския народ и дълбоко съжалявам", допълни той.

Вечерята беше организирана за 50-те години на голф клуба на парламента и на нея бяха поканени 82-ма гости. Това породи истински скандал и предизвика оставката на няколко длъжностни лица, сред които и министърът на земеделието Дара Калийри.

Бившият премиер на Украйна е в тежко състояние заради COVID-19

Ирландският премиер Михол Мартин и вицепремиерът Лио Варадкар призоваха вчера Хоган да обмисли въпроса за подаване на оставка и обявиха, че свикват парламента. Днес Хоган каза, че е разговарял с премиера и вицепремиера, както и с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заради случилото се.

Над 800 000 са жертвите с коронавирус по света

Въпросната гала вечеря е била организирана ден след решение на властите да затегнат ограниченията в страната, касаещи събирането на много хора на едно място. 

Заради вечерята полицията обяви в петък, че е започнала разследване за нарушения на законите.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си