Стопанката му публикува откраднатите вещи в Instagram

10-годишен котарак на име Томас е демонстрирал престъпна привичка през почти целия си живот - косматият клептоман краде малки предмети от съседите и ги носи у дома, пише БТА. Голямата "страст" на крадливия домашен любимец от Килмарнок, Шотландия, са чорапите, бельото и дребните плюшени играчки. Томас не пренебрегва и традиционната плячка за котки - рибата, и носи на стопанката си улов от езерцето в градината на съседите.

Котарак краде обувки, собственичката му ги връща през Facebook

Първият път, когато го изловила да краде, стопанката на Томас Фиона Люис не придала особено значение на случката, тъй като била убедена, че това няма да се повтори. Питомецът й обаче скоро започнал да донася все повече и повече неща, като с течение на времето практиката му се превърнала във всекидневие. Последната "плячка" на Томас са девет чифта чорапогащи.

Жената се притеснила и започнала да предупреждава съседите и близките магазини за котарака клептоман. Томас обаче не се оставил да бъде надхитрен и се научил да се промъква в близкия магазин за хранителни стоки по време на сутрешната доставка на хляб и задължително да задига по нещо тестено.

Коя е първата котка инфлуенсър в Instagram? (ВИДЕО)

Фиона Люис публикува в Instagram снимки на плячкосаните от Томас вещи и кани съседите си да ги разпознаят и да дойдат да си ги приберат. Междувременно Томас се е превърнал в местна знаменитост, чиито престъпния деяния забавляват цялото градче. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си