Представител на концесионера заяви, че бившият омбудсман разпространява фалшива новина

Бившият омбудсман Мая Манолова щурмува плажа "Кабакум" край Варна. Причината – информацията, че „Кабакум-север 2” е отдаден на концесия за 20 години на приближен на зам.-председателя на Народното събрание и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки. Концесията на друга ивица на същото място пък била отдадена на концесия на фирма на майката на депутата. Появиха се и спекулации, че това е била цената на подкрепата на партията на Марешки за новата конституция на ГЕРБ.

Марешки: Българският народ е разделен заради хора като президента

Снимка: Булфото

Манолова обаче беше посрещната от защитници на Марешки, които обясниха, че минават случайно. Бившият омбудсман беше замерян и с яйца. Тя попита привържениците на депутата дали това е цената на подкрепата за новата Конституция, а представител на концесионера ѝ отвърна, че разпространява фалшива новина.

„Г-н Марешки е честен бизнесмен, той няма да се продаде за един плаж“, отвърнаха й симпатизантите на Марешки и я попитаха дали взема пари от укриващия се в Дубай и обвиняем за 18 престъпления Васил Божков.

Снимка: Булфото

Група момчета пък я обстреляха с яйца, а след това беше извикана полиция.

„Оттук отиваме на плажа Несебър Юг", закани се Манолова. "Борисов да отмени скандалните решения на Министерския съвет", призова тя.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.