Британски фризьори: COVID-19 може да предизвика алергия към бои за коса

Британски фризьори предупредиха, че са станали свидетели на алергия към бои за коса при клиентки, които са преборили коронавируса, пише БТА.
Някои фризьорски салони в Лондон вече изискват преболедувалите COVID-19 да си правят тест на място с боята 48 часа преди процедурата.

Зъболекар предупреди за нежелан ефект на медицинските маски

"Обсъдихме проблема с други салони в страната и разбрахме, че има случаи на клиенти, които са прекарали вируса, да проявяват силна чувствителност към бои, макар и преди да са ги понасяли добре", обясняват от салона "Шайн Холистик". Затова те настояват за тест с боята на място при тях преди процедури за боядисване на коса, вежди, мигли.

Учени: Спрей против комари защитава частично от COVID-19

Националната федерация на фризьорите и козметиците във Великобритания заяви, че по въпроса няма научна информация и не е проучен добре, защото болестта е нова.
Тестовете за чувствителност към боя обаче са лесни и не струват нищо. Здравните власти дори препоръчват да се прави винаги такъв тест преди процедура.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.