В края на април Пентагонът публикува видеозаписи на "въздушни явления", които са описани като неидентифицирани

Японското министерство на отбраната и силите за самоотбрана получиха инструкции в случай на среща с неидентифицирани летящи обекти (НЛО). В тях, наред с други неща, се предписва да се събира възможно най-много информация за обекта. Както телевизионният канал NHK съобщи, съответните инструкции са били одобрени от министъра на отбраната Таро Коно и изпратени до ведомствата в писмена форма, предава TACC.

Пентагонът създава група за разследване на НЛО

По-специално, инструкциите съдържат изискване пилотите да информират командването възможно най-скоро за появата на неидентифициран летящ обект или безпилотен самолет. В допълнение, документът определя изискванията за анализ на получените данни и оценка на възможната заплаха за сигурността на Япония. Пилотите също трябва да правят снимки или видеоклипове на обекта.

През април Коно разпореди изготвянето на инструкции за Силите за самоотбрана в случай на среща с НЛО. В същото време тогава министърът поясни, че не вярва в тяхното съществуване.

В края на април Пентагонът публикува видеозаписи на американския флот, които, както се отбелязва в съобщение за пресата, са заснели „въздушни явления“, които са описани като неидентифицирани. Това са кадри, направени от екипажите на американски бойни самолети през ноември 2004 г. и януари 2015 г. Както се посочва в съобщението, видеоклиповете са попаднали в интернет още през 2007 и 2017 г., но тогава Министерството на отбраната не е дало разрешение за официалното им публикуване, въпреки че впоследствие бе потвърдена автентичността на архивите на американския флот.

Пентагонът ще разкрие още документи за НЛО

След това Министерството на отбраната на САЩ реши да създаде работна група за разследване на появата на неидентифицирани летящи обекти , като се очаква тя по-скоро да се занимава с неидентифицирани обекти, които могат да принадлежат на вражески държави или организации, отколкото с такива от извънземен произход.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си