Стихията премина през Флорида и Алабама

Ураганът „Сали” нанесе големи щети в американския Юг. Стихията се отправя към по-гъсто-населени райони, след като мина през крайбрежието на Алабама и Флорида.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Наводнени пътища, съборени стълбове, разрушени пристанища и рекордни валежи са част от равносметката до момента. Ураганът може да се окаже предпоследният за този сезон.

„Вятърът беше много силен. Свиреше както никога не съм чувал преди”, обясни мъж.

Жителите по южните брегове на Съединените щати се борят с последиците от бурята. Стихията премина през Флорида и Алабама с бавна скорост. Разрушенията по пътя ѝ се виждат ясно. Валежите бяха рекордни и причиниха тежки наводнения.

„Отчитаме над 700 литра на квадратен метър. Тава е нормата за 4 месеца, която падна за 4 часа на някои места”, обясни Джини Крейнър от противопожарната служба на Пенсакола.

Нов ураган връхлетя САЩ, има хиляди евакуирани (ВИДЕО)

Пътища и мостове останаха блокирани. Стотици домове са наводнени. Повече от половин милион души са без ток. Някои може да останат на тъмно още дълго.

Властите казват, че са получили стотици сигнали от хора, които искат помощ. Ураганът премина в тропическа буря, но продължава пътя си към Джорджия, Южна и Северна Каролина. Опасността остава.

„Реките ще прелеят. Със сигурност не е свършило още”, поясни губернаторът на Флорида Рон Десантис.

Потвърдена е смъртта на един човек. Друг е изчезнал. Обявената тревога за възможни наводнения остава в сила и утре за голям район в три щата.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.