Става дума за трудова злополука

Трима души пострадаха при инцидент в шивашки цех в Благоевград. Те са паднали от четири метра височина, след като въжето на подемното съоръжение, на което се намирали, се скъсало. Институциите разследват случая.

 

Инцидентът е станал след 11:00 часа днес. На подемната машина, която обикновено се ползва за товари, се качват трима души. Когато стигат височина от около 4 метра, въжето, което държи съоръжението, се къса.

„Щракаха въжета някъде отгоре. Предчувствах, че ще стане беля. Не е асансьор, а клетка, на която товарят платове. Падането го усетих, като ми се наду крака. Това беше за части от секундата”, разказа пострадалият Спас Спасов.  

Според мъжа причината за инцидента не е в претоварване на съоръжението.

От Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор заявиха, че съоръжението не е регистрирано и най-вероятно собственикът на фирмата, която го е ползвала, ще бъде глобен. От Инспекцията по труда обясниха, че подемната машина е била предназначено само за товари, а не за хора.

От ръководството на шивашкия цех отказаха коментар. Предприятието спря да работи веднага след инцидента.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.