Ще трябва ли кралицата да заживее по-скромно? Не!

Приходите на британската корона бързо намаляват поради пандемията от коронавирус, предупреди дворецът. Оказва ли се, че кралицата ще трябва да живее по-скромно или поне да отложи ремонта на Бъкингамския дворец? Не, не е така. Нейните поданици ще трябва да стегнат коланите си. И ето защо, пише Би Би Си.

Камери улавят Кейт Мидълтън да споделя за принц Уилям нещо, което сега не би си позволила (СНИМКИ)

Елизабет II живее със средства от бюджета на Великобритания. Миналата година тя получи над 80 милиона британски лири. Тези пари обаче бяха повече от покрити от приходите от управлението на имуществото на короната: година по-рано те донесоха 330 милиона в хазната, така че гражданите останаха на плюс. Но всичко се промени поради пандемията, предаде БГНЕС.

Откриха труп в езеро пред дома на Уилям и Кейт (СНИМКА)

Така наречената кралски имоти (Crown Estate - империя на недвижими имоти и земя на стойност над 13 милиарда лири, която е собственост на монарха, но се управлява в интерес на неговите поданици) миналата година донесоха рекордна печалба от 345 милиона лири , но дворецът не бърза да я споделя.

Смъртта на Лейди Ди - мистерията, която ражда конспирации (ГАЛЕРИЯ)

Работата е там, че основният доход на Crown Estate идва от отдаването под наем на недвижими имоти и земя: десетки сгради в самия център на Лондон, включително цялата „Риджънт Стрийт“, търговски паркове и търговски центрове в провинцията и дори морското дъно.

РАЗДЕЛЕНИ ОТ СТЪКЛО: Кралица Елизабет се срещна с внуците си при строги мерки

Поради карантината магазините не чакат клиенти, а офисите - работници. В резултат наемателите правят загуби, забавят плащанията и се пазарят за отстъпки. През трите месеца от края на март до края на юни Crown Estate успя да събере само две трети от наема си, каза мениджърът Дан Лебад пред „Файненшъл таймс“. Най-лошо е положението в централната част на Лондон, където магазините плащат само половината наем. И следващите три месеца ще бъдат почти същото, добави Лебад.

Какво няма право да направи Кейт, докато не стане кралица? (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Рано е да се прогнозират точно резултатите ни за финансовата 2020/2021 г., но със сигурност очакваме значителен спад както на печалбите, така и на стойността на нашето имущество", пише Лебад в годишен доклад до парламента, публикуван тази седмица.

Любопитни факти за единствената дъщеря на кралица Елизабет (ГАЛЕРИЯ)

Изправени пред такава криза, от Crown Estate не бързат да споделят приходи: от миналогодишната печалба от 345 милиона само 87 милиона са преведени в хазната, което приблизително съответства на размера на годишната кралска субсидия. Ще научим за това каква ще бъде тя от отчетите на двореца по-късно, но предвид популярността на британската монархия както във Великобритания, така и в света, едва ли някой ще посмее сериозно да обсъжда съкращаването на безвъзмездните средства за Елизабет II, когато преките и косвените доходи от кралското семейство надхвърлят разходите за поддръжката му.

Още любопитни новини за британското кралско семейство:

Чаровната усмивка на кралското семейство - принц Джордж на 7 (СНИМКИ)

Внучка на кралица Елизабет се омъжи тайно пред 20 гости (СНИМКИ)

Кейт Мидълтън и Анди Мъри с невероятна изненада за млади тенисисти (ВИДЕО)

На кого прилича принцеса Шарлот? (СНИМКИ)

Принцеса Шарлот празнува петия си рожден ден (ГАЛЕРИЯ)

Две херцогини и четири деца: Кейт и Меган се забавляват заедно (СНИМКИ)

Принцеса Шарлот тръгна на училище (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кейт с голи бедра, принцеса Шарлот се плези на фотографите (СНИМКИ)

Кои са бъдещите крале и кралици на Европа (ГАЛЕРИЯ)

Принц Луи в прегръдките на принцеса Шарлот (ГАЛЕРИЯ)

Перлата в кралската корона - Кейт Мидълтън на 38 (ГАЛЕРИЯ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.