Задължително е извършването на дезинфекция на местата за сядане на зрители

От 1 октомври спортните състезания на закрито ще се провеждат пред публика. Разрешението дойде само седмица, след като министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с представители на шест спортни федерации, на която бяха обсъдени необходимите мерки за провеждането на подобни мероприятия, съобщават от ресорното ведомство.

Със заповед на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов се разрешава капацитетът на съоръженията да бъде запълнен до 50%, а настаняването ще бъде през седалка и при спазване на дистанция от 1,5 м.

Здравният министър с три нови заповеди за извънредната епидемична обстановка

Спортният министър Красен Кралев утвърди Указания за прилагане на противоепидемични мерки на спортни обекти и съоръжения, които ще бъдат разпространени до всички спортни федерации в България. Клубовете-домакини на надпреварите трябва да осигурят провеждането на задължителен филтър на входа на спортните обекти.

Спортните мероприятия ще се провеждат без публика до 31 август (ЗАПОВЕД)

В тях няма да бъдат допускани лица с повишена телесна температура и симптоми на настинка. Зрителите трябва да носят защитна маска или друго средство покриващо носа и устата.

Актуализираха противоепидемичните мерки при спортни занимания на закрито

По време на спортните мероприятия не се допуска използването на хореография, както и консумацията на храни и напитки. По възможност в спортните обекти трябва да бъде организирано еднопосочно движение в коридорите и по трибуните.

Задължително е извършването на дезинфекция на местата за сядане на зрители с дезинфектанти, отговарящи на изискванията на здравните власти.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. 

 
 
 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си