Американският президент даде телевизионно интервю

Президентът Тръмп подновява кампанията си въпреки заразата с коронавирус. Лекарите обявиха, че той може да се върне към обществените прояви още в събота. Очаква се президентът да посрещне няколко стотин души днес, въпреки че ще говори с тях от балкона на белия дом. А вторият му дебат с Джо Байдън беше отменен.

Преглеждат Тръмп на живо по телевизията

Няколко основни въпроса за здравето на Тръмп остават без отговор. Само седмица след като беше приет в болница, той обяви, че е готов да се върне към задълженията си.

„В момента не взимам лекарства, от осем часа не взимам. Така че съм без лекарства, което ме кара да се чувствам добре. Не харесвам лекарствата”, заяви американският президент.

Докато е бил в изолация, Тръмп е поискал сътрудниците му да насрочат предизборни митинги, но засега няма планове президентът да пътува. Вместо това той даде интервю за телевизия „Фокс”, в което подробно обясни здравословното си състояние.

Тръмп се връща към задълженията си

„Взех последните дози от всички лекарства. Те трябва да действат около 4 месеца. Знаете за антителата. Мисля, че трябва да имам имунитет за около 2 до четири месеца, може би малко по-дълго. Не знам точно”, заяви той.

Тръмп разказа за симптомите си и за ползите от експерименталния коктейл антитела, с който е бил лекуван.

„Имате възпалено гърло, освен всичко друго. Но се почувствах наистина много, много добре, след като взех това лекарство. Система е, не е инжекция. Искам всички да го имат. Всъщност, ще го дам на всички, които са болни и ще го дам безплатно”, закани се той.

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТСКИЯТ ДЕБАТ В САЩ:Опонентите наблегнаха на проблемите около COVID-19

Експерти отбелязват, че експерименталното лекарство не е получило одобрение и няма солидни доказателства, че е ефективно при лечението на COVID-19. Въпреки това, коктейлът от антитела е обещаващ.

По време на интервюто си, президентът Тръмп също отказа да отговори на въпроса дали тестът му за коронавирус е отрицателен.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.