Доналд Тръмп отказа да участва във виртуален телевизионен дебат с Джо Байдън

Нов обрат в предизборната кампания за президент на Съединените щати. Доналд Тръмп обяви, че отказва да участва във виртуален телевизионен дебат със съперника си Джо Байдън.

Решението за онлайн срещата беше взето, след като  Тръмп беше диагностициран с COVID-19. А дебатът между кандидатите за вицепрезидент също беше доминиран от коронавируса.

Засилени санитарни мерки и твърд, но учтив дебат – така може да бъде определен телевизионният сблъсък между кандидатите за вицепрезидент Майк Пенс и Камала Харис. Срещата между тях се очакваше с голям интерес, след като президентът се зарази с коронавирус. Именно справянето с пандемията беше сред основните теми още повече, че Майк Пенс е шеф на Кризисния щаб към Белия дом.

Тръмп отказа да участва във виртуален ТВ дебат с Джо Байдън

„Когато погледнете какво е направила настоящата администрация, то просто не е проработило” заяви Камала Харис.

„От първия си ден като президент, Доналд Тръмп постави на първо място здравето на американците”, отвърна Майк Пенс.

„Американският народ стана свидетел на най-големия провал на която и да било президентска администрация в историята на страната”, заяви Камала Харис.

„Реалността е, че ще имаме ваксина за рекордно кратко време. За нечувано кратко време - за по-малко от година.  Фактът, че продължавате да подкопавате общественото доверие във ваксината, ако тя се появи по време на президентството на Тръмп, мисля, че е безотговорно”, отвърна от своя страна Майк Пенс.

Здравето на американските президенти - между лъжи и инсценировки

От зрителите не убягна и фактът, че Майк Пенс често прекъсваше Камала Харис, която го приканваше да я остави да се доизкаже. От Харис се очакваше да предизвика ентусиазъм сред младите, прогресивни избиратели на демократите. Тепърва ще става ясно дали е успяла. Допитване по поръчка на Си Ен Ен показва, че според 59 на сто от анкетираните, Камала Харис е спечелила снощния предизборен дебат. Любопитно отклонение от сериозния тон предизвика муха, която кацна на главата на вицепрезидента Пенс и престоя там 2 минути, без той да я забележи.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.