„Обвинения може да има всякакви. Обстановката, в която се намира България и целият свят е уникална и непредвидима", коментира тя

Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова защити предложения държавен бюджет, въпреки огромната дупка от 5 милиарда, която е заложена още от сега.

„Обвинения може да има всякакви. Обстановката, в която се намира България и не само България, а и целият свят наистина е уникална и непредвидима. Правителството се мъчи и чрез бюджет 2021 година да планира средства макар и с цената на бюджетен дефицит да помага на икономиката и хората при една неподобряваща се епидемична обстановка”, каза тя. И допълни: „Разбира се, това е различно от досегашните бюджети на правителството на г-н Борисов - и сегашното и предишното. Включително и аз съм защитавала бюджети, които водят до нулев дефицит. Сега за първи път трябва да планираме бюджет с такъв дефицит”.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.