Подадени са много малко жалби, повечето са без доказателства

Федералната избирателна комисия на САЩ все още не е получила доказателства за фалшифициране на гласове в страната. Това заяви пред Си Ен Ен Елън Уайнтрауб, член на този орган.

ЖИВОТЪТ НА ДЖО БАЙДЪН: Лични трагедии и възход в политиката (СНИМКИ)

Според нея "имало много малко оплаквания относно организацията на изборите". Имаше "много малко обосновани жалби", обясни тя. "Няма доказателства за фалшифициране на изборите. Няма данни за невалидни бюлетини", обясни Уайнтрауб. Както тя отбеляза, „към получените жалби не са приложени доказателства за фалшификация“.

Байдън призова американците да запазят спокойствие и да проявят търпение

Американският президент Доналд Тръмп преди това неведнъж е заявявал, че са били извършени нарушения на изборите, проведени във вторник. На тях избирателите гласуваха за избирането на президента и вицепрезидента, всичките 435 членове на Камарата на представителите и една трета от Сената на Конгреса на САЩ, губернатори на 13 щата и територии. Победителят в президентската надпревара все още не е определен.

Тръмп предупреди Байдън да не бърза да се обявява за победител

Според прогнозите на Фокс нюз и Асошиейтед прес досега Тръмп е спечелил подкрепата на 214 гласа в Избирателната колегия, а демократът Джоузеф Байдън - 264. За да спечели надпреварата кандидатът трябва да получи най-малко 270 гласа.

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Източник: БГНЕС