Темите коментираха Мария Кисимова, Деляна Маринова – Джуджи и Петър Курумбашев

„Още от началото, когато започна да се говори за COVID-19, в началото на февруари и март, се бунтувах срещу това, че не ни се дава цялата информация за това колко всъщност са заразените. Информацията трябваше да бъде по-фрагментирана, за да можем да си извадим изводите. Напоследък се забелязват опити за това да се изясни какво се случва. Може би сега това е проблемът – хората се паникьосват при най-малкото кихване и тичат към болниците. Затова се получава и този проблем с болниците и лекарите”, заяви Деляна Маринова.

„Пресечна точка”: За бъдещия парламент, дистанционното обучение и покровителя на семейството – св. Мина

„Имаме два стила – при предишната криза на преден план беше Оперативния щаб. От друга страна сега има едно по-анонимно присъствие. Сега обаче има и едно информационно насищане. Мисля, че е прекалено информационно, защото когато първите три или четири новини са само по една тема.. ако всяка сутрин ви съобщавам тази новина.. хората бяха претоварени чисто информационно”, посочи Петър Курумбашев.

„Пресечна точка": Бюджет 2021, Тръмп и "Коледата невъзможна"

 В цялото говорене около COVID-19 народът наистина се претовари. Но в цялото това говорене се пропуска най-важното – хората си казват „Стига толкова” и го удрят през просото”, посочи Мария Кисимова.

Какво казаха гостите в предаването и по останалите теми гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.