Те настояват за преместването му

Зрители на NOVA от столичния квартал „Толстой” сигнализираха за системен тормоз спрямо тях от обитатели на кризисен център. Социалната услуга се помещава на първия етаж в блок. Там са настанени деца, жертви на различни видове насилие.

Недоволство във Варна заради свърталище на наркомани

Преди дни се стига и до пожар, причинен от 14-годишно момиче. При инцидента няма сериозно пострадали, но хората от квартала настояват за премахването на центъра. 

„Една вечер получих оплакване от съседи за силен шум. Установих, че той идва от дома - от едно момиче, застанало на прозореца. То тропаше с дърво и правеше нещо като барабанен тътен. Каза, че го държали насила и настояваше да звънна на 112. Възпитателката обаче ми обясни ситуацията - момичето било наркозависимо и изпаднало в криза”, каза домоуправителят на входа Димитър Вълчев.

Жена, живееща точно над центъра, се оплака от ежедневен психически тормоз, причинен от крясъци. Подавала е сигнали на спешния телефон, но нямало никакъв резултат.

„Пред блока се събират още деца от квартала - пушат, викат, безобразие. Шумът е непрестанен, не можеш да си починеш и от 14 до 16 ч. През нощта блъскането и тропането продължава до около 1.00 ч.”, добави живуща в блока.

Агресивна жена тормози жителите на Дряново (ВИДЕО)

Юлия Андонова от фондация „Пулс”, която е стопанин на центъра, определи ситуацията в него като „изключително деликатна”.

„За съжаление, хората от блока са прави. Около центъра денонощно обикалят наркодилъри, които нарушават сигурността и безопасността”, добави тя. 

Андонова посочи, че правила в кризисния център има и там денонощно работят консултанти. По думите ѝ, когато е избухнал пожарът в дома, дилър е счупил прозореца и е подал запалително вещество. 

Още по темата гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.