Кой стои зад палежите?

Палежи на автомобили в столичния квартал „Хиподрума“. За това сигналираха зрители на NOVA. Последният случай е от началото на седмицата. Свидетели изпраиха и кадри от местопрестъпленията.

"ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА": Опит за кражба на кола завърши с палеж (ВИДЕО)

Засегнати са два автомобила. Преди месец пък други две коли са изгорели.

„Всичко се случи вечерта срещу 7 декември. Те са подали сигнали и до пожарната, и до полицията. Колата беше изгасена за няколко минути. Факт е, че ние разчитаме много на този автомобил. Аз съм самотна майка с две деца и тази кола не е лукс, а необходимост. Едно момиче каза, че до колата е имало двама мъже секунди преди пламъците да избухнат“, казва потърпевшата Ива Петкова.

Тя допълва, че ден след палежа е откраднат и акумулаторът на колата. Не смята, че зад палежа има личен мотив, защото такива случаи били често срещани в квартала. Разказва, че лятото също е имало такъв инцидент. Тогава служебният й автомобил се запалва от спрения до него. Така тя губи и работата си.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.