Темите коментираха Калин Вельов, проф. Николай Овчаров и доц. Мариана Тодорова

"Софийският университет е класа. Да си преподавател и студент там е престиж. Човек трябва да мисли преди да говори. Университетската среда трябва да предпоставя хората да изграждат сами собственото си мнение". Това заяви Калин Вельов в ефира на "Пресечна точка" относно решението на СУ да прекрати гражданския договор на проф. Мирчев.

„Ние чухме само някои от доводите на на Етичната комисия. Тя е доста мека в своите заключения. Професор Мирчев не просто създава стереотипи. Крие се нещо по-дълбоко. Нека не забравяме, че той е политическо лице. Той бе и кандидат за кмет на София. Той е потомък на семейство от висшата номенклатура. Смятам, че решението е абсолютно правилно, но констатациите на Комисията са аморфни“, категоричен бе проф. Николай Овчаров.

Ползата от карантината и удължените мерки у нас бяха другите две теми в днешното издание.

Дали по тези теми гостите откриха пресечната точка или изразиха различно мнение – гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.