Къщата е изгоряла в петък сутринта, хората са останали даже и без дрехи на гърба си

В очакване на коледно чудо, семейство с две деца от село Българене буквално вади дома си от пепелта. Къщата им е изгоряла в петък сутринта, хората са останали даже и без дрехи на гърба си.

Пожарникари спасиха възрастен мъж от горящ апартамент (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пламъците са лумнали в къщата рано сутринта, около 7:30 часа от инсталацията. Изгоряло е всичко – покъщнина, документи, последните средства на семейството.

Петър Зелямов първи се събужда в дома си, за да тръгне за работа, когато вижда пламъци от контакта. „Видях пожар в кухнята, събудих жената и децата”, разказва той.

„Ние спяхме, когато съпругът ми дойде и ни събуди. Не разбрах, какво става. Изведох децата навън, по тениска. Бяха голички, както спят и така ги изведох навън, за да ги спасим, поне тях”, разказва Тансу Зелямова.

Горя стара къща в София

Кметът на село Българене първи се озовава на пожара, след като забелязва дим.

Петър, съпругата му и двете им деца са познати в селото като скромно семейство. Петър работи при местен животновъд. Засега са настанени в роднини. Местните хора събрали дрехи и храна, за да им помогнат.

Кметът на селото вече е започнал кампания за набиране на най-важно – строителни материали, с които да се ремонтира опожарената къща. Ще се търси се и техника за двете малки момичета, които учат дистанционно.

Средства и дарения за семейството, засега се набират в кметството на плевенското село Българене. Предстои разкриването на дарителска сметка.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.