Нападателят беше задържан

Зрители на NOVA изпратиха видеоклип в рубриката „Моята новина”, на който се вижда как младеж удря безпомощен мъж, който дори му подава ръка. Момчето обаче продължава да се държи агресивно и дори рита потърпевшия в гърба.

Отново побой и обиди между ученички в Пловдив

Видеото започва с шамар през лицето на жертвата – 46-годишен мъж със забавено умствено развитие. Казва се Нивелин и е от никополското село Любеново. Живее с баща си - Методи Пенов, който се грижи за него.

„Аз го гледам. Аз съм асистент към него. Трима сме. Имам още един син. Той не е на работа и не взима пари отникъде”, казва 76-годишният мъж.

Бащата научи за случая с Нивелин от екипа на NOVA.

ЗА 30 ЛЕВА: Пребиха 89-годишен мъж с дървен кол

Агресията е била под форма на забавление за компания, която празнувала в селото. Насилникът се оказа познат на полицията. Той е на 16 години от град Никопол. Нивелин не го познава.

След излъчването на скандалния видеоклип полицията в Никопол задържа 16-годишния младеж. Образуваното бързо производство е за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Законът предвижда лишаване от свобода от една до пет години.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.