Не изпадайте в депресия, ако няма с кого да прекарате празниците

Според социологическо проучване пандемията ще окаже влияние върху начина, по който ще празнуваме коледните празници. Много от нас ще предпочетат да не се събират с близките си заради опасността от вируса. Други пък са дори под карантина. Така немалко хора ще посрещнат празниците сами. 

Затова от канала във Vbox7 "Как да" ни представят няколко идеи какво да правим, ако няма с кого да празнуваме. 

Създайте нови спомени

Фактът, че сте сами на празника, може да го приемете с тъга, а може и да направите Коледа незабравима. Направете онова, за което все не ви стига време. Отидете например на църква! Разбира се, не забравяйте да спазите всички противоепидемиологични мерки. Може и да се поглезите - медитация, вана, домашни СПА процедури. Поглезете всички сетива, открийте и подходяща музика. 

Коледата - забранена за животни (ГАЛЕРИЯ)

Пресъздайте любима рецепта

Може би не намирате смисъл да готвите празнично меню за празника, като ще сте сами, но дори това да е така, пробвайте да пресъздадете любима рецепта от детството си. 

Ужасът да срещнеш Дядо Коледа (ГАЛЕРИЯ)

Снимка: iStock

Бъдете доброволец

Ако се чудите какво да правите по време на коледните празници, има хора, които си мечтаят да споделите времето си с тях. Дали ще е с раздаване на храна, дали ще е разходка на кучета в приюти, дали ще е временна грижа за бездомно животно... Ако това ви се струва невъзможно, има и други начини. Като например да дарите средства, с които да се закупят пакети храни за възрастни хора или други в нужда. 

Намерете нов приятел

Може да звучи странно, но пробвайте! Факт е, че повечето сайтове и приложения за запознанства имат друга цел, но какво пък! Забавлявайте се! Отсреща ще срещнете други хора, които също като вас са се оказали сами на празниците. 

СНЕЖНА ПРИКАЗКА: Градчета, достойни за коледна картичка (ГАЛЕРИЯ)

Снимка: iStock

Празнувайте

В крайна сметка е празник! Направете си хубава вечеря, облечете си хубави дрехи, пуснете си приятен филм или коледна телевизионна програма и празнувайте. Коледа е веднъж годишно, защо да я пропилявате?

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.