В Германия важат строги ограничения заради пандемията

Близо 100 000 души в Южна Германия излязоха на своите балкони и дворове на Бъдни вечер, за да пеят традиционни коледни песни. Баварският музикален съвет беше призовал хората да отворят прозорците си в 15 ч. в навечерието на празника и да изпеят популярните коледни песни Oh du froehliche (Ах, колко весело) и Alle Jahre wieder (Всяка година отново), след като мнозина не можеха да празнуват със своите приятели и роднини заради свързаните с коронавируса ограничения.

Папа Франциск: Сега се нуждаем от братство повече от всякога (ВИДЕО)

Германците си разменят коледни подаръци на Бъдни вечер, а особени тези, които имат малки деца, започват празнуването малко след като се стъмни. След изпълнението много хора ръкопляскаха и си пожелаха взаимно Весела Коледа от прозорците.

Елизабет II благодари на медиците в коледното си послание (ВИДЕО)

Музикалният съвет беше направил мелодията, текста и звуковите файлове достъпни на своята интернет страница.  Според съвета инициативата е имала за цел да "призова към солидарност и да създаде общо музикално преживяване".

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

 

Източник: БТА