Дотогава ще се занимавам със служебните си задължения, заяви екоминистърът

„Няма да участвам тази година в изборите. Ще се занимавам със служебните си задължения – трябва да пълним язовири”. Това заяви в предаването „Неделята на NOVA” екоминистърът Емил Димитров.

Преди това той обясни, че проблемът с водата в Бургас ще бъде решен, когато бъдат отремонтирани двата стари язовира, както и когато се направи водопровод от язовир „Порой”.

„Няма да оставим Варна без вода, но в Бургас проблемът стои”, заяви Емил Димитров.

АКЦИЯ „ОПАСНИ ОТПАДЪЦИ”: Намериха над 200 тона шлака край Пловдив

Само за тази година министерството е трябвало да обезврези 7 000 тона опасни отпадъци.

„И едва ли не ми дават зор. Защо по-бързо не ги взимаме, бизнесът да продължи”, коментира екоминистърът. „Аз ли съм ги внесъл? Аз ли съм се изявявал като голям бизнесмен? Откъде накъде отпадъци, генерирани тук в България, трябва да се заравят на знайни и незнайни места?”, попита още той.

Емил Димитров призна и откъде, по думите му, му е оказван натиск заради разкриването на опасните отпадъци.

„Имам един посланик, който ми написа специално писмо, през 9 държави в 10-та та да дойде до България, да се застъпи за Бобокови. Това е българският посланик в Германия. Те са отишли при него, казали са, че им преча и той какво да направи освен да помага. Намират някакви наивни хорица да им помагат, а те не знаят реалността”, коментира министърът.

Относно мръсния въздух министърът обясни, че се следят 7-8 ТЕЦ-а дали комините им пушат повече през нощта.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.