Вижте историята й

Дилян Калчев се срещна с една българска артистка от сцената на електронната музика. Боряна е обиколила света и е участвала в някои от най-известните хаус и техно фестивали и клубове. Миксирала е редом до най-известните имена в индустрията.  

Боряна е родена в Благоевград и е професионален диджей от 8 години. 

„Когато завърших университет, започнах да работя като PR в легендарно столично заведение, където регулярно канехме артисти от чужбина. Много ми харесваше енергията, която диджеите предават на хората”, разказа Боряна.

Могат ли онлайн партитата да заместят затворените клубове? (ВИДЕО)

Първите си стъпки зад пулта направила в Пловдив. Въпреки притеснението, отзивите били позитивни и оттогава животът й е свързан с електронната музика.

„Имах участия в България и чужбина. Така постепенно просто започнах да ставам космополит”, сподели Боряна.

От самото начало решила да не си избира екстравагантен псевдоним, а да използва собственото си име. Прекарала 5 години в Америка и успяла да завърже контакти с някои от най-големите имена на електронната сцена.

DJ Dian Solo е с коронавирус

В професионалната си кариера тя издава и много авторски парчета. Споделя, че връзката й с феновете е това, което я зарежда.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.